69. Heb je daar nou eigenlijk wat aan? aan stemcoaching?

Ik sprak in de Nobco podcast voor beroepscoaches. .

Heb je nou eigenlijk wat aan kennis over de stem? De Nobco, beroepsorganistatie voor coaches, was geinteresseerd in stemcoaching. Mijn belangrijkste tips voor coaches en voor alle andere mensen die gesprekken voeren: – Luister bewust naar de klank van je gesprekspartner, je zult verbaasd zijn hoeveel je eigenlijk hoort. Het lijkt je intuitie enorm te versterken. – Ten tweede: gebruik je eigen stem om het contact te verbeteren. Wees flexibel en imiteer je gesprekspartners. Dus niet bescheiden en terughoudend altijd in dezelfde groef blijven, maar het risico nemen om ‘anders dan normaal’ te klinken. Des te sneller voel je aan wat er speelt. Ik sprak met Arvid Buit, Jelle Westendorp, en Anke Boereboom, alle Nobco coaches, over stemmen en over ‘Ligt het aan je stem?’ (Boom 2022), mijn laatste boek. Mail me even om te kijken of ik je gespreksvaardigheden kan versterken, ik geef altijd antwoord.

Plaats een reactie