66. Gratis geluid en een mooie stem

Wanneer het je lukt om je stem vrij te laten klinken heb je allebei

Het wordt lente. En dat betekent wat mij betreft dat je je weer bewust wordt van de potentie van groei: de knoppen in de bomen, de eitjes in het nestje, dat betekent dat er iets nieuws kan komen. Ik hoor in veel stemmen die potentie van groei. Door aanpassen en bijschaven ontstaat vaak een verkleinde, beknotte, benepen stem. Want je bent niet een eik alleen in een groot veld, maar je staat in een bos, en samenwerken is van levensbelang. Desalniettemin pleit ik voor een ruime stem, met een warm en vol geluid. Dat is even wennen. Telkens opnieuw krijgen mensen in mijn trainingen de feedback van de luisteraars dat hun stem daarmee overtuigender en inspirerender klinkt. Zelf denken ze dat ze veel te luid zijn. Omdat de frequenties in de ruimte kunnen galmen en elkaar versterken krijg je ‘gratis geluid’ zoals mijn zanglerares het noemde. Meer weten? Kom langs voor coaching via www.evoicetraining.nl. Of lees mijn boek ‘ligt het aan je stem?’

Plaats een reactie